duminică, 12 octombrie 2008

Ajo blanco (Gazpacho alb)

Timp de preparare: 15 min
Ingrediente:
200 gr. simburi de migdale crude, 150-200 gr. piine (de cu o zi inainte), 2 catei de usturoi
mari, 1 paharel ulei de masline, 1 lingurita otet de vin alb, 1 l apa rece, sare, patrunjel (pentru
ornat), crutoane de piine prajita, struguri albi fara coaja, stafide, mere verzi taiate bucati sau
pepene galben taiat cubulete
Mod de preparare:
Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara
(piine normala, nu bagheta) se tine in apa rece la inmuiat citeva minute.
Se pun in mixer: miezul de piine un pic scurs de apa, cateii de usturoi curatati, migdalele
curatate, uleiul de masline, sarea si otetul si se ameseca bine de tot. Daca nu se trec prin
mixer, se zdrobesc cateii de usturoi si migdalele cu zdrobitorul de lemn si se amesteca incet cu
uleiul, piinea, sarea si otetul. Compozitia rezultata trebuie sa fie ca o maioneza de groasa. Se
adauga apoi incet-incet apa rece (pina la consistenta unei supe-creme) si se da la rece pina se
serveste.Se serveste rece cu patrunjel tocat si crutoane de piine prajita. Se acompaniaza
neaparat de unul din fructele urmatoare: struguri albi curatati de coaja si seminte, stafide,
pepene galben taiat cubulete sau mere verzi taiate cubulete.
Specific: Spania

Niciun comentariu: