luni, 20 octombrie 2008

Aluat de pizza

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
225 gr. faina, sare, 1 pachetel de drojdie, 2 linguri de ulei, sos de rosii
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cit sa se formeze un aluat moale, dar nu
lipicios. Se framinta pe o suprafata tapetata cu faina, pina ce devine pufos si neted. Se intinde
un blat de 25 cm. si se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se adauga sosul de
rosii si umplutura(ciuperci,sunca,masline,etc.) Atentie! nu se incarca aluatul cu un strat prea
gros; acesta va tine aburul in blat, impiedicind coacerea. Se tine la cuptor 15 min., pina cind
marginile devin aurii. Se scoate pizza, se adauga cascavalul si se introduce la cuptor, pina
incepe sa se topesca.
Specific: Italia

Niciun comentariu: