luni, 20 octombrie 2008

Andive gratinate

Timp de preparare: 2 h
Ingrediente:
10 andive, 10 felii de sunca de Praga, 50 gr schvaitzer (Emmenthal) ras. Pentru sos: 2 linguri
de unt, 2 linguri de faina, 3 cani de lapte, 150 gr schvaitzer (Emmenthal) ras, sare, piper,
nucsoara.
Pentru andive natur: zeama de la o lamîie, patru linguri de ulei, o lingura de sare
Mod de preparare:
Se prepara andivele natur.
Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la
sfirsit schvaitzer ras: unt topit, faina, lapte adaugat pina la consistenta unei smintini, 150 gr
schvaitzer ras.
Se ia fiecare andiva si se inveleste intr-o felie de sunca de praga. Rulourile astfel obtinute se
rinduiesc într-un vas de Iena.
Se toarna sosul Mornay deasupra, se presara cu restul de schvaitzer ras si se da la cuptor
fierbinte pina se rumeneste bine.
Prepararea andivelor natur se face in doua ape, ca la fasole: e arunca andivele in apa clocotita
nesarata si se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara bine. Se arunca din nou in alta apa
clocotita la care s-a adaugat sarea, zeama de lamiie si uleiul. Se acopera si se lasa 30 de
minute.
Se strecoara si se scurg bine de tot.
Specific: Franta

Niciun comentariu: