joi, 30 octombrie 2008

Aperitiv din brînzã de vaci

Ingrediente: 1/2 kg brînzã de vaci, 150 g smîntînã proaspãtã groasã, chimen, ceapã. Mod de preparare: Brînza se freacã bine cu dosul furculiþei, pe marginea farfuriei, ca sã se mãrunþeascã, amestecîndu-se apoi cu smîntîna. Smîntîna se poate înlocui cu maionezã. Pentru gust ºi aromã, se pot adãuga 1-2 linguriþe cu ceapã rasã fin sau numai cozi de ceapã verde tãiate marunt ºi frunze de mãrar sau pãtrunjel, tãiate marunt. Se aranjeazã pe platou, ornatã cu felii de roºii, ardei graºi, ridichi roºii de lunã. În brînza preparatã cu smîntînã se pot adãuga o linguriþã de chimen, pisat bine cu piuliþa sau mãcinat prin maºina de piper, ºi un vîrf de linguriþã de boia dulce sau 1/2 linguriþã cu pasta de ardei. Din acest preparat se pot face ºi sandviºuri.

Niciun comentariu: