miercuri, 15 octombrie 2008

Ardei umpluti cu carne

Ingrediente:
6-8 ardei de marime mijlocie, 1/2 kg rosii, patrunjel, o frunza de telina, 30 g faina, untdelemn,
400 g carne de porc,60-100 g orez, sare, piper, 100-200 ml smantana, 60 g faina, zeama sau
sare de lamaie, otet, ceapa, marar, suc derosii, boia.
Mod de preparare:
Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat,
impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La
tocatura se adauga orezul curatit de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un varf de
cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul). Se bate bine
tocatura si se umplu ardeii. Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la
inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc,jumatate
apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos.
Cind sint fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasindu-l sa
fiarba citeva clocote,ca sa se lege ca o smantana subtire. Mincarea se sareaza dupa gust si se
presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt. Se servesc ca atare, sau cu smantana, la
masa.

Niciun comentariu: