duminică, 12 octombrie 2008

Baclava cu mere

Timp de preparare: 40 min
Ingrediente: 0,5 kg nuci, doua linguri zahar, trei linguri miere, 50 g vodca, 1,5 kg mere,
100 g stafide, sase linguri zahar, 50 g coniac,100 g margarina, o lingura faina, un pachet de foi
de placinta din comert
Mod de preparare:
Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. La sfârsit se pune coniacul.
Se prajesc usor nucile, se piseaza, se amesteca cu zaharul, mierea, vodca.
Se unge tava cu margarina topita, se tapeteaza cu faina. Pachetul de foi se împarte la trei. Se
pune în tava prima parte, ungând fiecare foaie în parte cu margarina topita, apoi se toarna
merele calite. Se pune al doilea strat de foi de placinta unse cu margarina, apoi se întinde
uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foi unse cu margarina. Cu un
cutit ascutit, se taie placinta în portii potrivite.
Se da la cuptor, la foc mediu, timp de 30 min. Când este gata se pudreaza cu zahar.
În merele calite, dupa gust, se mai pot pune o lingurita de cacao, un pliculet de zahar vanilat,
câteva smochine uscate tocate marunt.
Functioneaza si ca reteta de post.
Specific: Turcia

Niciun comentariu: