sâmbătă, 25 octombrie 2008

Biscuiti Truffle seima

Ingrediente pentru 22 bucati:
100 gr ciocolata taiata
45 gr unt
55 gr zahar prafun
varf sare
2 oua mici
esenta vanilie
100 gr faina
10 gr cacao
0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii).
90 gr zahar praf (pentru pudrat)

Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se va omogeniza compozitia, apoi adaugam zaharul si punem mixerul in functiuneApoi adaugam pe rand cate un ou si esenta de vanilie - mixam bine.Faina se amesteca cu cacao, un varf de sare, si praful de copt

Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa. Mixam bine, acoperim vasul cu o folie si punem aluatul la frigider 2 ore.Asa arata aluatul gata, nu curge de pe paletele mixerului:



Din aluatul racit se modeleaza bilutze de aproximativ 2,5 cm diametru, se tavalesc bine prin zahar praf

Se aseaza in tava pe hartie de copt, la distanta de 4 cm intre ele.

Se vor coac la 160 grade C timp de 10-15 minute - cuptor preincalzit.Asa aratau dupa 5 minute la cuptor

Cand sunt gata, biscuitii se vor lasa 2 minute in tava, dupa care vor fi scosi si lasati sa se raceasca. Si gata

Eu il preincalzesc cuptorul bine de tot, astfel ca, in momentul cand bag biscuitii ei nici nu prea apuca sa se lateasca - ci dimpotriva - sa creasca.De inmuiat, se inmoaie - eu am pastrat inadins cateva bucati intr-o caserola si peste 2 zile erau moi.Secretul ca sa nu se turteasca prea tare, este sa tii aluatul in frigider pana se intareste bine, apoi modelezi bilutzele rapid si tz-uu-p!.. la cuptorul incalzit bineLa mine, cuptor incins la 180 grade - ii coc 8-9 minute. Se fac foarte repede!Ca sa iasa cat mai accentuat contrastul dintre aluatul de cioco si zaharul pudra, cand se tavalesc bilutele in pudra nu trebuie deloc scuturate - ba dimpotriva, sa fie cat mai pline de pudraConsistenta aluatului nu iese lichida, e ca o crema foarte tzapana. Dupa ce-o tin in frigider - mai nou - ca sa le fac mai repede - tin aluatul 30 minute la congelator si apoi 20 minute la frigider. Pentru modelat, aluatul rece isi schimba consistenta. Devine mai dens si clar isi poate mentine forma. Fara sa ud mainile rup din comozitie si modelez bilelute mici. Marimi am facut de tot felul; ultima data aveau cam 1,5 cm in diametru. Asa ies parca mai delicate, dar trebuie scazut timpul de coacere - maxim la 7 minute (160-170 grade C).Traba cu modelatul trebuie facuta rapid, iar temperatura in bucatarie nu trebuie sa fie mare. Eu acum iarna intredeschid putintel geamul de la bucatarie si pun tava cat mai aproape de curentul de aer rece. Si-apoi direct la cuptorul incins bine. Se fac foarte repede, nu trebuie insistat cu coptul ca se usuca.

Niciun comentariu: