vineri, 10 octombrie 2008

Bors rusesc cu dafin


Timp de preparare: 1 h30 minIngrediente:500 gr. sfecla rosie, 1 buc. telina, 2 buc. praz, 3 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2buc. varza, 3 linguri untura, o lingura faina, 3 linguri bulion, o foaie dafin, 250 gr. carne devaca, marar, sare, 1 pahar smintinaMod de preparare:Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoareamare, apoi se inabusa in grasimea incinsa. Se toarna 2 litri de apa feirbinte, se sareaza si seadauga carnea si costita taiate in bucati. Se lasa sa fiarba la foc mic. Smintina se amesteca cu olingurita de faina, cu bulionul cu rosii si se subtiaza cu bors (o cana), apoi se toarna in oala. Semai pune o sfecla cruda, data prin razatoarea mare, apoi se lasa borsul sa clocoteasca pina cecarnea este moale.Se presara marar tocat si se serveste cu smintina.Specific: Rusia16Ciorba greceascaIngrediente:Maruntaie si carne din spate , cu mai mult os, de la pui sau de la alta pasare, morcov,patrunjel, telina(cca 300 g),oceapa de marime mijlocie, 30 g orez, o lamiie, un galbenus, 100ml smintina sau 200 ml iaurt, patrunjel, sare.Mod de preparare:Carnea , taiata in bucatele , se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare,lasindu-se sa stea 15 minute deoparte, ca sa treaca in apa cit mai multe substante hranitoare,pentru a-i da ciorbei un gust mai bun,apoi se pune pe foc. Cind clocoteste, se adaugazarzavatul si ceapa, taiate in sferturi, se lasa sa fiarba la foc mic,acoperite, pina cind se moaiebine toate si apoi se strecoara. Se pune orezul, amestecind bine ca sa nu selipeasca de funduloalei si se fierbe 20 minute. In supa se adauga carnea (fara zarzavaturi), completind pina la 2lapa, daca a scazut si se adauga o lingurita cu virf de "Vegeta", lasind sa mai fiarba citevaclocote.Se ia apoide pe foc, se potriveste gustul cu sare si zeama de lamaie (specificul ei) si sedrege cu galbenus si smintina sau iaurt.Pentru aroma, se pune patrunjel taiat marunt.Specific: Grecia

Niciun comentariu: