joi, 30 octombrie 2008

Bărcuţe de cartofi cu dovleac

Ingrediente:- 500 g dovleac- 200 g costiţă- 8 cartofi- 1 lingură ulei de măsline- 2-3 fire de mărar- sare şi piper după gust- 1 salată verde pentru decor- 1 lămâie- 50 ml ulei de măsline Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi îi puneţi la fiert în coajă, în apă cu sare, pentru 20 de minute.Între timp curăţaţi dovleacul, îl tăiaţi bucăţele şi îl fierbeţi în apă cât sa-l acopere. Scurgeţi cartofii fierţi, îi lăsaţi puţin să se răcească, îi curăţaţi şi îi tăiaţi în jumătăţi pe lungime. Cu ajutorul unei linguriţe îndepărtaţi cu grijă miezul cartofilor, formând bărcuţe cu pereţii groşi de 1 cm.Scurgeţi dovleacul fiert, treceţi-l prin sită şi îl amestecaţi cu ulei, sare şi piper după gust.Umpleţi cartofii cu pastă de dovleac, iar deasupra aşezaţi felii de costiţă. Spălaţi frunzele de salată, le lăsaţi la scurs, apoi le aşezaţi pe un platou şi deasupra puneţi bărcuţele. Decoraţi cu fire de mărar.Durata: 30 min.

Niciun comentariu: