luni, 20 octombrie 2008

Bruschetti cu ciuperci

Ingrediente:
8 felii de franzela, 1 catel de usturoi, 250 gr. ciuperci marunte, 300 gr. rosii mici, 1 lingura de
unt topit, sare, piper, frunze de menta sau busuioc.
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul. Se pun feliile de franzela pe raftul din mijloc si se lasa sa se prajeasca
cam 5 minute. Se amesteca usturoiul ras cu untdelemnul si se intind cu o pana pe feliile de
franzela prajita.
Se spala ciupercile, se curata si se lasa sa se zvante bine. Se oparesc rosiile, se curata de
pielita, se taie in doua, li se scot semintele si se taie felii. Se spala si se rup frunzulitele de
menta sau busuioc.
Se incinge untul topit intr-o tigaie. Se pun ciupercile si se prajesc la foc mare, pana cand nu
mai lasa lichid. Se sareaza, se pipereaza. Se adauga feliile de rosii si busuiocul (menta).
Amestecul de rosii cu ciuperci se intinde peste feliile de franzela prajita, unse cu usturoi.
Specific: Italia

Niciun comentariu: