vineri, 17 octombrie 2008

Budinca de carne

Ingrediente:
1/2 Kg de carne porc slaba sau mai grasa si amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, 200
g franzela, 300 mllapte, 250 ml smantana, 100 g ceapa, 30 g faina, 100 g unt, margarina sau
untdelemn, 4 oua mari, un varf de cutitpiper, pesmet, sare, o ling
Mod de preparare:
Franzela, taiata in felii, se inmoaia in lapte pina cind il absoarbe in intregime. Ceapa taiata
marunt se caleste, un minut, in tot untul sau untdelemnul. Carnea se trece prin masina de tocat,
impreuna cu franzela nestoarsa si ceapa calita. La tocatura se adauga smantana, faina,
galbenusurile, piperul sau putin cimbru farimitat, o lingurita cu sare, mararul sau patrunjelul si
se amesteca bine. Albusurile batute spuma se amesteca cu aceasta compozitie, cu telul, prin
rasturnare, apoi se desarta intr-o cratita de 2 1/2 l, bine unsa cu margarina solida si tapetata cu
pesmet. Se coace la foc tare, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor. Dupa 30
minute, se poate acoperi, daca se rumeneste prea mult si focul se reduce la mijlociu; se coace
circa 60 minute. Se serveste, fierbinte, cu sos de rosii sau macris, cu piure de spanac sau
urzici, cusalata de cartofi sau cu alte legume, ca fel doi. Se poate servi si rece, taiata in felii, cu
legume crude sau muraturi.

Niciun comentariu: