joi, 30 octombrie 2008

Caºcaval la capac

Ingrediente: 100-150 g caºcaval, unt sau untdelemn, lapte, fãinã. Mod de preparare: Caºcavalul se taie în felii de 1 1/2 cm grosime. Feliile se înmoaie în lapte, se trec bine prin fãinã, apoi încã o datã abundent prin lapte ºi fãinã (prin lapte se trec ca sã se lipeascã mai bine fãina, care va forma o crustã la suprafaþa caºcavalului ºi astfel nu se va lipi de tigaie). Se poate face din fãinã ºi puþin lapte o compoziþie ca de clãtite, care sã acopere în strat subþire feliile de caºcaval, dipã care, luate cu furculiþa, se vor trece prin fãinã). O tigaiþã numai pentru o persoana se pune la foc mic sã se înfierbînte 3-4 minute, fãrã grãsime; se pun, apoi, 25 g unt sau untdelemn ºi, dupã cîteva secunde, se asaza feliile de caºcaval. Se acoperã cu un capac ºi se lasã sã se prãjeascã 2-3 minute, apoi se trece cu lama cuþitului pe sub ele ºi se întorc, lãsînd sã se prãjeascã ºi pe cealaltã parte 2-3 minute, ca sã se înmoaie bine. Se servesc imediat, altel se vor întãri. Se mãnîncã direct din tigaiþã, de aceea se pregãtesc separat pentru fiecare persoanã.

Niciun comentariu: