joi, 30 octombrie 2008

Caºcaval pane


Ingrediente: 100-150 g caºcaval, unt sau untdelemn, lapte, fãinã. Mod de preparare: Caºcavalul se taie în felii de 1 cm grosime, în bucãþi potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apã ºi apoi prin fãinã, ou (bine bãtut cu furculiþa, pînã cînd se face puþinã spumã) ºi la urmã prin pesmet. Se pregãtesc toate feliile. O tigaie goalã (potrivitã dupã cantitatea caºcavalului) se înfierbîntã 3-4 minute la foc mic (nu direct pe flacãrã). Se pune untdelemn cît sã o acopere în strat subþire (2-3 mm) ºi imediat se aºeazã feliile de caºcaval, care se prãjesc pe ambele pãrþi pînã ce se rumenesc ºi caºcavalul se înmoaie. Se servesc imediat, altfel se vor întãri.

Niciun comentariu: