miercuri, 15 octombrie 2008

Caltabosi

Timp de preparare: 2 h
Ingrediente:
1 kg. orez, 1/2 kg ficat de porc, 1/2 de plaman, 1,5 kg de carne de la cap, 1 inima, 300 gr. de
slanina de langa cap,intestine mai groase de la porc, 1 ceapa, sare, piper, cimbru, maioran
Mod de preparare:
Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe
jumatate fierte, se pune si ficatul.
Orezul se fierbe separat.
150gr. slanina se prajeste, apoi se pune si o ceapa la prajit.
Dupa ce toate organele si carnea sunt fierte se toaca toate si se amesteca cu slanina prajita,
ceapa si orezul. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, maioran si se framanta bine, avand
grija sa nu se sfarme prea tare orezul.

Niciun comentariu: