vineri, 10 octombrie 2008

Caracatita cu otet

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
1 caracatita (2-3 kg), 1 cana otet, citeva fire de telina, 2 morcovi, 1 ceapa, 10 boabe de piper,
sare, putin patrunjel
Pentru sos: 1/2 cana ulei masline, 1/4 cana otet, 10 boabe piper, putina sare
Mod de preparare:
Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa cit sa o
acopere. Se adauga otetul, se pune capacul si se fierbe pe foc tare. Cind incepe sa fiarba, se
incetineste focul si se fierbe timp de aprox. o jumate de ora. Cind a fiert, se scurge, se clateste
cu apa rece din belsug si se pune din nou in apa curata la fiert cu telina, morcovii, ceapa,
boabele de piper si sare. Se acopera cu capacul si din nou la fiert timp de 1 ora.Serviti pe
platou cu garnitura de ardei rosii si frunze de patrunjel, taiata in bucatele si cu sos deasupra.
Specific: Grecia

Niciun comentariu: