sâmbătă, 11 octombrie 2008

Caracatita cu sos si macaroane scurte

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
caracatita, 1 ceapa mare sau doua mai mici, suc de rosii, 1 pahar de vin alb, putin usturoi (la
alegere), sare si piper
Mod de preparare:
In primul rind se pune la "fiert" caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa!!! Caracatita are
mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune nici sare, traieste in apa sarata si carnea ei e
sarata de la natura. Cind se evaporeaza toata apa obtinuta prin "fierberea" caracatitei, se ia de
pe foc si se taie in bucatele mici, ca o maslina. Separat se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga
sosul de rosii, se stinge cu vinul si daca e nevoie se adauga si putina apa. Se pune caracatita
taiata cubulete. Se pune sare cu grija sa nu fie prea sarata mincarea, si piper dupa gust.
Specific: Grecia

Niciun comentariu: