luni, 20 octombrie 2008

Carbonara a la Italia

Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
un pachet de spirale sau doua in functie de cit e portii doriti sa faceti, 2 oua, 150 g smintina, 1
ceapa, 100ml vin alb, 300g kaizer afumat, cascaval, vegeta, patrunjel
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert in apa cu sare, intre timp, pina fierb pastele, se taie kaizerul cubulete
potrivit, nici mari nici mici, smintina se amesteca cu ouale, ceapa se taie si se pune la calit,
dupa ce s-a aurit se pune kaizerul, se caleste si el cam 5 minute, dupa aceea se pune vinul si se
mai lasa 2-3 min dupa care se ia de pe foc. Dupa ce pastele au fiert, se scurg de apa si atentie
nu se clatesc cu apa rece, dupa ce s-au scurs se pun inapoi in cratita, peste ele se pune
compozitia din tigaie si smintina amestecata cu ouale, se pune vegeta sau sare dupa gust, se
amesteca, apoi se acopera cratita cu capac cam 5 min sa aibe timp pastele sa absoarba
compozitia. Pe o farfurie se rade cascaval pe razatoarea mica, patrunjelul se toaca si
preferential se pune in cratita sau in farfurie dupa cum doreste fiecare, cascavalul ras se pune
in farfurie deasupra pastelor. Cine mai doreste poate sa puna si ketchup.
Specific: Italia

Niciun comentariu: