luni, 20 octombrie 2008

Cartofi frantuzesti


Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
2 kg cartofi cruzi, 100 g unt, 200 g schweitzer ras,1 catel de usturoi, 0,5 l lapte,200 g smintina,
2 oua (facultativ), sare, piper, nucsoara
Mod de preparare:
Se spala bine cartofii si se usuca intr-un stergar. Se curata cartofii si se taie felii subtiri (care
nu se mai spala). Se amesteca laptele cu smintina, se incalzeste (nu se fierbe!) Intr-un castron
se amesteca feliile de cartofi cu schweitzer-ul ras, laptele si smintina calde, (ouale batute) si
sare, piper, putina nucsoara rasa. Se freaca bine un vas de Ena cu catelul de usturoi, apoi cu
unt. Se varsa compozitia in vas, se presara cu bucati de unt, apoi cu schweitzer ras. Se da la
cuptor fierbinte, apoi se scade temperatura si se coace 40-50 min. (se incearca cu furculita).
Daca se rumeneste prematur, se acopera cu foaie de aluminiu.
Specific: Franta

Niciun comentariu: