luni, 20 octombrie 2008

Cartofi stralucitori


Timp de preparare: 1 h15 min
Ingrediente:
2 kg cartofi, 6 cepe mari, slaninuta fiarta cu usturoi si boia, mustar, usturoi, sare
Mod de preparare:
Se pun la fiert cartofii cu coaja, astfel incat sa nu iasa sfaramiciosi. Se curata ceapa si se taie
solzisori cat de ingusti. Slaninuta, o bucata cat o palma (fara degete), se taie cubulete. In timp
ce fierb cartofii, se pune slaninuta la prajit si, inainte de a se praji de tot, se adauga ceapa. Se
lasa la prajit pana cand ceapa e moale si colorata. Intre timp, cartofii se curata si se taie fie
felii, fie cubulete. Peste ceapa prajita, inca pe foc, se adauga, dupa gust, mustar. Se mai lasa
putin la prajit si apoi se adauga cartofii. Se condimenteaza si se adauga, tot dupa gust, usturoi
pisat sau granulat.Se pot consuma ca atare sau in orice alte combinatii, dupa preferinta.
Specific: Franta

Niciun comentariu: