duminică, 12 octombrie 2008

Chec de portocale

Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
250 gr. suc de portocale stors proaspat, 4 oua, 300 gr. zahar, 400 gr. faina, 1 praf copt, 2-3
linguri stafide, 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine, ulei si faina pentru tapetat
forma
Mod de preparare:
Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul. Se separa galbenusurile si albusurile. Se bat spuma
tare albusurile cu 100 gr. zahar. Separat se freaca spuma galbenusurile cu zaharul ramas si
apoi se pun alternativ 150 gr. suc de portocale si faina. La sfarsit se pune praful de copt si
fructele, care au fost date prin faina. Se incorporeaza albusul in compozitie, ca la tort. Se pune
in forma si se coace la foc mediu 30 minute minim. Nu se deschide cuptorul primele 15
min.Se lasa sa se raceasca in forma. Se poate insiropa cu sucul de portocale ramas.
Specific: Brazilia

Niciun comentariu: