miercuri, 15 octombrie 2008

Chisca

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
Mat de Chisca (intestinul gros de la porc) se gaseste in comert, carne de porc macra 500 gr., 1
ceasca orez, 4 ceape mari, sare,piper, ulei 1 cescuta, un pic de verdeata verde sau
uscata(marar, patrunjel)
Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se prajeste si el un pic. Se da
deoparte sa se raceasca si se amesteca cu carnea tocata (ca la sarmale) piper, verdeata, sare. Se
spala matul de porc si se umple cu umplutura rezultata,dar pe jumatate ca sa aiba unde sa se
umfle orezul (altfel plesneste la fiert). Se fierbe si inteapa cu furculita la fiert. Se lasa sa se
raceasca in zeama.Se scoate si se prajeste in ulei.Se mananca calda sau rece.

Niciun comentariu: