joi, 16 octombrie 2008

Cioaca

Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
2-3 cepe (mai mari), 100-150 ml ulei, 2-3 cartofi nu prea mari, 0.5 kg rosii, 1 kg muraturi
(gogonele verzi), delikat (sau dupa gust), 300 gr gogosari copti taiati fideluta
Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt sau pestisori, se caleste cu ulei si putina apa (daca te doare stomacul se
fierbe ceapa taiata in 2-3 clocote apoi se arunca apa), apoi se adauga gogosarii copti taiati
fideluta, iar dupa 10 minute se adauga muraturile. Atentie: muraturile se oparesc in apa
clocotita cateva minute apoi se cojesc de pielita, se taie cuburi si se adauga in cratita, peste
ceapa si gogosari. Mai tarziu se pun si cartofii taiati in 4, delikatul si rosiile cojite de pielita
taiate in 4 puse deasupra si se lasa la foc moale. Se amesteca din cand in cand cu lingura de
lemn, de jos in sus. Daca se vrea cu carne atunci se fierbe carnea separat si cu zeama de la
carne se face cioaca. Carnea se aseaza in cratita in diferite forme. La sfarsit se adauga marar,
patrunjel, etc.

Niciun comentariu: