marți, 14 octombrie 2008

Ciorba de burta

Timp de preparare: 5 h
Ingrediente:
Pentru 10 portii: 2 kg de burtã de vaca, 3 litri de apa, 1 kg de picioare de vaca, 150 grame de
morcovi, 150 grame de ceapa, 100 grame de telina, 50 grame de usturoi, 2 grame de piper
negru boabe, 500 grame de iaurt sau de smantana, 3 oua, 50 grame de faina, 100 ml otet, 100
ml ulei sau untura, sare
Mod de preparare:
Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se
spala din nou cu apa rece si se asaza intr-o oala. Picioarele se sparg punandu-le la fundul
vasului, iar burta se ruleaza si se aranjeaza peste picioare. Se completeaza oala cu apa si se
pune la fiert cu sare. Se spumeaza in timpul fierberii. Cand burta este aproape fiarta, se adauga
morcovii, telina si ceapa curatate, spalate si taiate jumatati sau sferturi. Se adauga usturoiul
curatat si taiat marunt si piperul. Cand burta si picioarele au fiert se scot si se racesc. Burta se
taie in felii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege ti se taie la fel, apoi se introduc
in oala cu supa, care a fost strecurata si se continua fierberea pana da un clocot. Din
galbenusurile batute, iaurtul sau smantana si faina cu putina zeama se pregateste sosul pentru
dres si se introduce in oala. Se potriveste gustul cu sare si acreala.Se serveste cu mujdei de
usturoi

Niciun comentariu: