miercuri, 15 octombrie 2008

Ciorba de perisoare

Ingrediente:
Un morcov, un patrunjel, 1/2 telina, zeama de varza, bors, sare de lamiie, sau otet, o ceapa de
marime mijlocie,leustean, untdelemn, un galbenus, 100 ml smantana (iaurt), sare, 200 g carne
vitel, orez, albus de ou, piper,patrunjel.
Mod de preparare:
Zarzavatul si ceapa se rad prin razatoarea cu gauri mari si se calesc 2 minute, cu 2 linguri de
untdelemn, ca sa-si dezvolte aroma, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte sau rece (in caz
ca se pun si oasele de la carne)si se adauga o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba circa 30 de
minute, pina cind se pregatesc perisoarele. Carnea se trece prin masina de tocat de 2 ori,
impreuna cu o lingurita de ceapa tocata. Daca se pune piept de pasare, se poate adauga si
pielea de la git de la spate, cu toata grasimea prinsa de ea. La tocatura se adauga
albusul,orezul spalat si bine scurs, o lingurita cu virf de faina, un virf de cutit de piper, sau
pentru regim, numai marar si patrunjel tocat si 1/2 lingurita de sare. Se amesteca bine, apoi se
ia cu lingurita din compozitie, se pune in palma udata cu apa rece, se rasuceste sa capete
forma rotunda si i se da repede drumul in supa clocotita. Daca este compozitia prea moale,
perisoarele se pot modela direct in lingurita si li se da drumul in supa. Cind toate perisoarele
sint gata, se lasa sa fiarba supa in continuare acoperita 30-40 minute. Cind sint toate fierte, se
adauga borsul sau alta acreala, dupa gust, lasind sa fiarba 2-3 minute. Se ia de pe foc, se
aromeaza potrivind gustul cu sare si acreala.

Niciun comentariu: