miercuri, 15 octombrie 2008

Ciorba de potroace

Timp de preparare: 2 h30 min
Ingrediente:
maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2
buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de
varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa
Mod de preparare:
Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa
care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf,
se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de citeva ori,
pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa
fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de
varza fiarta separat. Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa
unul-doua clocote, se trage oala de pe foc. Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra
se presara verdeata tocata fin.Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara
verdeata tocata fin

Niciun comentariu: