miercuri, 15 octombrie 2008

Ciorba taraneasca de pasare

Timp de preparare: 2 h30 min
Ingrediente:
1 pui mijlociu, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. telina, 1 buc. ceapa, 2 buc.
cartofi, 1 buc. ardei gras, 150 gr. mazare boabe, 10-15 pastai de fasole, 8-10 buc. rosii, o
lingura ulei, sare, verdeata, leustean, 2 l apa
Mod de preparare:
Pasarea curatata si spalata se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si putina
sare. Dupa ce a dat in clocot se aduna spuma si se fierbe in continuare la foc domol. Se adauga
apoi ceapa taiata marunt. Zarzavaturile se curata, se spala, se taie fideluta sau cuburi si se
calesc in ulei. Dupa ce carnea este aproape fiarta, se adauga zarzavaturile calite, mazarea si
fasolea verde taiata in bucati si cartofii curatati si taiati cuburi. Se lasa sa dea citeva clocote si
se adauga rosiile oparite, curatate de pielita si taiate in felioare. Cind totul este fiert se
potriveste de sare si se mai da un clocot. Se ia vasul de pe foc si se adauga leusteanul taiat
marunt.Se serveste fierbinte, cu verdeata tocata marunt

Niciun comentariu: