miercuri, 15 octombrie 2008

Ciorba taraneasca

Timp de preparare: 2 h
Ingrediente:
1/2 kg. carne de vaca, 1-2 buc. ceapa, 2 buc. morcov, 1 fir praz, 1 buc. pastirnac, 1 buc.
radacina de patrunjel, 1/2 buc. telina, 2 buc. cartofi, 2 buc. rosii, 1/2 lingura bulion, 2 l apa,
sare, patrunjel, leustean, 1/2 l zeama de varza, 2 linguri orez
Mod de preparare:
Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cind
incepe sa clocotesca, se scoate spuma de mai multe ori, pina cind nu se mai formeaza, apoi se
adauga o parte de sare. Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt sau se rade pe razatoare,
dupa care se introduce in ciorba. Cind carnea si zarzavatul sint aproape fierte, se adauga
orezul, ales si spalat. Rosiile, curatate de pielita, de simburi si taiate felii, se adauga ceva mai
titziu. In lipsa rosiilor, se pune bulionul dizolvat intr-o lingura de supa. Se lasa sa mai fiarba
10-15 minute. Separat, se fierbe intr-un vas zeama de varza si, cind clocoteste, se toarna prin
strecuratoare in oala cu ciorba. Dupa ce ciorba a mai dat citeva clocote, se potriveste de sare si
de acreala, mai adaugind daca este necesar zeama sau sare de lamiie dizolvata in apa. Cind
este gata, se adauga frunzele de patrunjel si de marar tocate marunt.

Niciun comentariu: