marți, 21 octombrie 2008

Clafoutis de cirese

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
1 kg de cirese, 4 oua, 125 g faina, 150 g zahar tos, 30 cl de lapte, 25 g unt sau margarina, 1
virf de cutit de sare, zahar pudra (pentru prezentare), aroma scortisoara sau zahar vanilat
Mod de preparare:
Se scot samburii de la cirese. Intr-un vas de 30 cm, care s-a uns bine cu unt sau margarina se
aseaza ciresele, formandu-se un strat. Se presara 100 de g din zaharul tos deasupra cireselor.
Separat se amesteca restul ingredientelor cu aroma aleasa (scortisoara ori un plic de zahar
vanilat, dupa gustul bucataresei). Se varsa amestecul peste cirese si se introduce la cuptor
(incalzit prealabil la 200 grade C - termostat 6/7), timp de 45 de minute.Se serveste la
temperatura ambianta presarat cu zahar pudra deasupra
Specific: Franta

Niciun comentariu: