luni, 13 octombrie 2008

Clatite cu ciuperci si pui

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
o ceapa, o lingura unt, o cutie conserva ciuperci, 1 piept de pui fiert, 1 pahar de vin alb sec, o
legatura marar, 7 oua, 200 gr. smintina, cascaval, piper, sare
Mod de preparare:
Se fac clatite din 4 oua, lapte si faina. Umplutura se prepara astfel: se caleste ceapa taiata
marunt cu untul timp de 5 minute. Se adauga ciupercile taiate marunt, cu tot cu zeama de la
conserva, pieptul de pui taiat tot marunt, vinul, un virf de cutit de piper, o lingurita sare si se
lasa sa fiarba la foc mic, pina scade zeama de tot. Se fierb 2 oua, albusul se taie marunt si se
adauga la compozitie, iar galbenusul se paseaza. Dupa ce compozitia s-a racit un pic, se
adauga smintana, mararul taiat marunt si un ou crud, amestecindu-se bine. Cu aceasta
umplutura se umplu foile de clatite. Se unge un vas Jena cu unt, se asaza clatitele una linga
alta, ungindu-se cu smintina. Deasupra se presara cascaval ras. Se da la cuptor pentru 20-30 de
minute.

Niciun comentariu: