vineri, 17 octombrie 2008

Clatite cu dulceata

Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
1 ceasca faina, 2 oua, 1 pahar lapte, un praf de sare, 2 lingurite de zahar, 2 lingurite de unt sau
ulei, dulceata sau gem, i lingura de unt topit pentru uns tava
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul
si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele; se mai adauga 2
lingurite de unt topit, amestecind intr-una. Compozitia trebuie sa fie ca o smintina subtire. Se
lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte, pe foc potrivit. Se unge
tigaia cu unt, se toarna o lingura plina de compozitie, miscind repede tigaia de coada, ca sa se
acopere tot fundul. Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta
parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. Se fac pe rind toate clatitele,
punindu-le intr-o farfurie una peste alta, cu capac, sa nu se usuce. Din cind in cind, se
amesteca bine compozitia din castron, sa nu ramina prea groasa la fund; in acest caz se poate
subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtirele si din 2 oua se pot obtine la o
tigaie mijlocie pina la 20 de buc.

Niciun comentariu: