joi, 30 octombrie 2008

Clătite umplute cu dovleac

Ingrediente pentru foi de clatite:- 125 g făină- 250 ml lapte fiert- 2 ouă- sare- 3 linguri ulei pentru copt.Pentru umplutura:- 400 g dovleac- 50 g caşcaval- 1 crenguţă cimbru- 1 căţel de usturoi- 1 linguriţă chimen pisat- 1 lingură ulei de măsline- 50 ml smântână groasă- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat, în afară de ulei, preparaţi aluatul de clătite şi coaceţi-le într-o tigaie unsă cu ulei.Odată preparate puneţi-le într-o farfurie şi păstraţi la cald, acoperite cu o folie de aluminiu sau cu o altă farfurie.Mod de preparare umplutură:Curăţaţi dovleacul şi tăiaţi miezul în cuburi mari, pe care le căliţi timp de 5 minute cu uleiul de măsline. Adăugaţi usturoiul ras şi cimbrul, micşoraţi flacăra şi puneţi un capac peste tigaie.După 10 minute de fierbere, când miezul de dovleac se sfarmă uşor, scurgeţi zeama lăsată de dovleac şi treceţi-l prin sită. Piureul astfel obţinut amestecaţi-l cu caşcaval ras, chimen, sare şi piper după gust şi puneţi-l din nou pe foc şi amestecaţi până devine o cremă omogenă. Adăugaţi smântâna, amestecaţi bine. Apoi umpleţi foile de clătite cu piureul de dovleac.Durata: 30 min.

Niciun comentariu: