joi, 30 octombrie 2008

Cod la cuptor


Ingrediente: file de cod - cca 700 g, portionat, daca doriti, in 4 2 linguri ulei de masline 2 cepe taiate felii subtiri 1 ceasca vin alb sec 2 lingurite cimbru proaspat, maruntit, sau 1 lingurita uscat ½ lingurita sare ½ lingurita piper negru 1 ½ cesti paine integrala taiata cubulete (cam 2 felii) ½ lingurita boia de ardei dulce sau iute, dupa gust ½ lingurita usturoi granulat sau praf 1 ceasca cascaval ras Se preincalzeste cuptorul la 200 grade.Ceapa se incinge intr-o lingura de ulei de masline, la foc mic, pana se inmoaie, fara a se praji (5 - 7 min). Adaugati vinul, dati focul mai tare si fierbeti 2 - 4 minute, pana scade putin. Transferati sosul intr-un vas care poate fi bagat la cuptor, adaugati codul si presarati tarhonul, sarea si piperul. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si introduceti in cuptorul incins. Se coace 12 minute.Amestecati painea cu o lingura de ulei de masline, boiaua si praful de usturoi, apoi imprastiati-o peste pestele copt. Presarati deasupra cascavalul ras si coaceti inca 10 min in cuptor, fara sa mai acoperiti vasul.

Niciun comentariu: