joi, 16 octombrie 2008

Crap la cuptor

Ingrediente:
Un crap de 1,5 kg, 3 linguri de ulei, un pahar de vin alb, 3 cepe, doi catei de usturoi, doua foi
de dafin, 5 boabe de piper, o lingura de bulion de rosii, sare.
Mod de preparare:
Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora.
Se aseaza intr-o cratita lunga si se pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul alb, uleiul,
foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea.
Se unge bine crapul cu ulei, se da la cuptor si se tine cam o ora si jumatate. Se unge din cind
in cind cu sosul din cratita. Daca scade prea mult inainte de a fi pestele gata, se mai pune
putina apa. Inainte de a se servi se scoate usturoiul.

Niciun comentariu: