duminică, 12 octombrie 2008

Crema de castane

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
Crema: 1 kg castane, lapte (in care se fierb castanele), 200 gr margarina fara sare, 1 pahar
zahar (200-250 ml), 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita Nescafe, rom (1 cm intr-un pahar)
Glazura: (la 1 kg crema) 100 gr ciocolata topita, 2 linguri zahar, 2-3 linguri apa, 1 lingurita
margarina
Mod de preparare:
Se curata castanele de coaja si se prajesc putin intr-o tava de teflon cu capac. In timpul
prajitului se intorc de pe o parte pe alta. Se scot apoi si, cit sint fierbinti, se pun intr-un prosop
si se freaca sa se dea jos pielita subtire ramasa. Se pun la fiert in lapte, cit sa le acopere, timp
de vreo 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in lapte, dupa care se scot si se dau prin masina de
tocat cu gauri mici.Se serveste rece, cu frisca batuta si cu ciocolata rasa. Se poate pastra in
congelator.
Specific: Spania

Niciun comentariu: