sâmbătă, 11 octombrie 2008

Cubulete de peste dulci acrisoare

Timp de preparare: 40 min
Ingrediente:
400 gr biban file, sucul de la o jumatate de lamaie, 2 linguri de sos de soia si doua linguri de
otet, sare, piper alb macinat, coriandru, chimion macinat, ghimbir pudra (cate unvarf de cutit),
zahar dupa gust, patru linguri de ulei de arahide pentru prajit, un ou batut, 2 linguri si jumatate
de amidon de porumb, 2 morcovi taiati romburi, 50 gr de mazare congelata, o jumatate de
ceapa taiata cubulete, 150 gr de rosii pasate
Mod de preparare:
Pestele file se taie in cubulete, se stropeste cu suc de lamaie, sos de soia si otet, se lasa scurt sa
se patrunda, se scoate din marinata, se condimenteaza cu sare, piper, celelalte condimente si
zahar, dupa gust. Uleiul se infierbanta intr-un vas Wok, cubuletele de peste se dau prin ou apoi
prin amidon, se prajesc in ulei se scot si se pastreaza calde.
In uleiul ramas se prajesc legumele, amestecand. Se toarna marinata si tomatele pasate si totul
se pune la fiert. Se adauga cubuletele de peste in sos si se mai da un clocot.Se potrivesc cu
taitei de orez fierti
Specific: China

Niciun comentariu: