sâmbătă, 11 octombrie 2008

Deliciul lui Budha

Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
0,5 kg. ciuperci proaspete (sau 1 conserva), 2 teline potrivite, 3 morcovi mari, 1 cutie porumb
(sau mazare), 2-3 ardei grasi, 4-5 cepe potrivite, alune decojite (nesarate), sos de soia, sos de
peste, praf de curry, amidon alimentar, sare, piper alb, negru si verde - praf, boia de ardei, 2
linguri pasta de tomate (sau 1 pahar suc de rosii)
Mod de preparare:
Telina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi;
cele mari - se taie in jumatate. Ceapa se despica in patru (nicidecum mai marunt). Intr-o tigaie
adanca (de preferinta, teflonata) se calesc in putin ulei morcovul cu telina, atat cat sa se
inmoaie. Se adauga ciupercile (fierte sau scurse in prealabil), alunele si porumbul. Se stinge cu
1/2 ceasca de apa si se inabusa in continuare, 10-12 min. Apoi se pun ardeii grasi, sarea,
piperul si ceapa, avand grija ca aceasta sa nu se sfarame prea tare in timp ce amestecam
legumele. Tot atunci adaugam 2-3 lingurite de amidon, dizolvat in putina apa rece si
amestecam bine totul, pana cand in cratita se formeaza un sos vascos. (Atentie: ceapa trebuie
sa se inabuse nu mai mult de 4-5 minute, atat cat sa se ramana semicruda. Lasata pe foc mai
mult timp, devine fiarta, oferind un gust fad mancarii.)
Spre sfarsit, se adauga sosul de soia si cel de peste si praful de curry, se lasa sa dea in clocot si
se ia de pe foc.Fiind o mancare chinezeasca, se serveste cu orez simplu (picant, cu ou, cu
mazare - vezi retetele pentru prepararea orezului), sos de soia si sos picant. Sugestie: acest fel
se poate prepara si cu orice fel de carne, taiata felii subtiri si inabusita, peste care se vor
adauga restul legumelor.
Specific: China

Niciun comentariu: