duminică, 19 octombrie 2008

Dovlecei umpluti

Ingrediente:
12 dovlecei mai rotunzi, 150 gr. carne de vitel tocata, 50 gr. slanina tocata, o ceapa, 2 catei de
usturoi, o crenguta busuioc, 3 linguri de orez fiert, 1 ou, 2 linguri de parmezan ras, 30 gr. unt,
2 linguri ulei de masline, sare, piper.
Pentru sosul de rosii: 1 kg. de rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 crenguta tarhon, 2 varfuri de
cutit cu ierburi aromate (rozmarin, cimbru), 3 linguri ulei de masline, 1 cub de zahar, sare,
piper.
Mod de preparare:
Bagati dovleceii in apa clocotita, lasati-i 5 minute si puneti-i sa se scurga. Taiati un capacel si
scobiti-i cu o lingurita pana la 1 cm de margini. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le
cubulete. Puneti uleiul sa se-ncinga si lasati sa se rumeneasca o ceapa tocata marunt. Adaugati
carnea si slanina si lasati-le sa se caleasca si ele. Turnati deasupra miezul (scobit) de dovlecel
si 2 linguri de cubulete de rosii. Lasati 5 minute sa fiarba, apoi zdrobiti amestecul cu o
furculita. Varsati-l intr-un castron si amestecati-l cu orezul fiert, parmezanul ras, usturoiul
pisat si busuiocul taiat. Incorporati oul, sarea si piperati. Incingeti cuptorul. Umpleti dovleceii,
puneti capacelele la loc, asezati-i intr-un vas de jena, uns cu unt. Puneti cate putin unt pe
fiecare dovlecel si bagati-i la cuptor, timp de 45 de minute. Intre timp, preparati sosul de rosii:
puneti cubuletele de rosii (ramase) intr-o cratita, cu o ceapa si un catel de usturoi (tocate), cu
tarhonul si ierburile aromate. Varsati deasupra uleiul de masline, adaugati zaharul, sarati,
piperati si lasati-le sa fiarba 10 minute. Inainte de a-i servi, turnati sosul de rosii peste
dovlecei. Se pot consuma reci sau calzi, dupa gust.
Specific: Franta

Niciun comentariu: