luni, 20 octombrie 2008

Fileuri de salau (cod), in crusta de ierburi

Ingrediente:
4 ciuperci mijlocii (champignon), 4 cepe mici de arpagic, cate 1/2 legatura de patrunjel,
busuioc si ceapa verde (de arpagic, cu codite cat mai subtiri si fragede), 100 gr. unt, 2 linguri
de pesmet, 1 galbenus de ou fiert tare, 4 fileuri de salau sau de cod (sa aiba piele pe o parte),
sare, piper, grasime pentru forma, 100 ml vin sec, 1 lingura suc de lamaie.
Mod de preparare:
Se spala ciupercile, se curata si se taie marunt. Se curata ceapa si se toaca. Se spala patrunjelul
si busuiocul, si li se rup frunzulitele. Cateva frunze de patrunjel se pun deoparte, pentru decor.
Se taie foarte fin patrunjelul si busuiocul. Se taie ceapa verde in ineluse subtiri, cu codite cu
tot. Toate ingredientele prezentate se amesteca cu untul inmuiat, pesmetul si galbenusul de ou,
zdrobit cu furculita. ¥ Se clateste pestele, se usuca in hartie de servetel, se sareaza, se
pipereaza. Se asaza cu partea acoperita de piele intr-o tava unsa cu grasime. Deasupra
fileurilor de peste se intinde amestecul de ciuperci cu ierburi. Se toarna vinul si se baga tava in
cuptorul incins, vreme de cca 15 minute. Cand e gata, se presara cu frunze de patrunjel.
Specific: Franta

Niciun comentariu: