marți, 21 octombrie 2008

Foret Noire

Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente:
5 oua , 250 g zahar , 1 praf de copt , 10-12 linguri lapte , 2 linguritre cacao , 200 g faina, 1
crema pentru prajituri"Dr. Oetker"(ciocolata sau caramel), 1 pliculet nes, 1/2 kg frisca , 1/2 kg
visine fara sîmburi .
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma ; galbenusurile se freaca cu zaharul pîna se face spuma. Se adauga
laptele , cacao , praful de copt si albusurile batute.Se pune la cuptor în tava tapetata . Dupa ce
s-a copt si s-a racit aluatul se taie în doua .
Se prepara crema dupa indicatiile de pe plic la care se adauga si nesul .
Se insiropeaza primul blat (cît mai bine) se pune1/2 crema ,peste ea 250 g visine si 200 g
frisca . Se pune cel de-al doilea blat însiropat , crema , visinile si frisca.
Prajitura se poate face si fara a taia blatul în doua !!!
Se orneaza deasupra cu frisca ramasa.
Specific: Franta

Niciun comentariu: