miercuri, 15 octombrie 2008

Friptura de porc cu sos de bulion si vin

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
1 kg. carne de porc, cu putina slanina, ulei ,vin rosu, catei de usturoi, 4 cutiute de bulion din
comert sau suc de rosii, sare, piper, dupa gust
Mod de preparare:
Se taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava, care in prealabil a fost unsa cu
undelemn. Se presara un praf de sare si se pune tava la cuptor, aproximativ 20 min. Se
intoarce carnea sa se rumeneasca si se stropeste cu vin.Usturoiul se piseaza si se amesteca cu
sare si apa pentru a nu prinde un gust rau cind se pune peste friptura fierbinte. Cind carnea
este rumenita pe ambele parti, se adauga sucul de rosii sau bulionul amestecat cu vin, se lasa
sa scada vreo 20 min, dupa care se inchide cuptorul si se pune usturoiul din abundenta.Se
serveste cu mamaliguta si cu salata acra

Niciun comentariu: