miercuri, 15 octombrie 2008

Friptura inabusita condimentata

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
1 kg de carne de porc, 4-5 catei de usturoi, o ceapa potrivita, 150 ml suc de rosii, 250 ml vin
rosu sau bere, un paharel de tuica (optional), sare, piper, oregano, cimbrisor, busuioc, boia, un
varf de cutit de mustar, Delikat, 30 g. margarina sau unt.
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucatele potrivite.In tigaia unsa cu margarina se caleste ceapa taiata marunt
impreuna cu usturoiul si el taiat marunt, dupa care se adauga bucatile de carne, peste care se
toarna vinul sau berea, tuica si sosul de rosii, se condimenteaza cu toate condimentele de mai
sus dupa gust, se pune putina apa daca mai este cazul ca sa acopere carnea si se lasa la foc
mic, acoperita.Se lasa sa scada pana sa rumeneste carnea sau daca doriti se poate lasa cu putin
sos.Se poate servi impreuna cu cartofi la tava si muraturi!

Niciun comentariu: