duminică, 19 octombrie 2008

Frittata (omleta) cu dovlecei


Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
5 linguri ulei de masline, 500 g dovlecei taiati rondele, cativa catei de usturoi tocat, 2 linguri
patrunjel tocat, 2 linguri busuioc tocat, 3 linguri seminte de pin, sare si piper dupa dorinta, 6
oua
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, la foc moderat se pune jumatate din ulei, iar cand este destul de incins se pun
dovleceii. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga usturoiul, patrunjelul, busuiocul si
semintele de pin. Se mai lasa pe foc aprox. 5 minute (pana cand dovleceii sunt patrunsi). Intr-o
alta tigaie, se pune restul de ulei, iar cand acesta este incins se pun dovleceii si ouale care in
prealabil au fost batute, cu sarea si piperul. Se lasa la foc mediu pana cand omleta este
inchegata, dupa care, cu atentie se intoarce pe partea cealalta (ca o clatita).Se poate face rol,
decorandu-se cu rondele de ceapa, praz sau rosii.
Specific: Italia

Niciun comentariu: