vineri, 17 octombrie 2008

Galusti cu prune

Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
Pentru 10 portii: 2 kg cartofi, 500 gr. faina alba, 250 gr. untura, 250 gr. pesmet, 1 kg prune,
250 gr. zahar, 2-3 oua, scortisoara, sare
Mod de preparare:
Se aleg cartofii, se spala bine cu apa rece si se pun in coaja la fiert cu sare si intregi. Dupa ce
au fiert, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat carne, li se adauga faina, sarea, ouale si
se framanta bine. Din aceasta compozitie se intinde o foaie mai groasa. Se spala prunele si li
se scot samburii, iar in locul samburilor se pune zahar pisat. Se taie foaia in patrate si in
fiecare patrat se pune cate o pruna. Se inveleste bine pruna in foaie. Galustele astfel pregatite
se fierb in apa clocotita 10 minute. Pesmetul se rumeneste intr-un vas in untura infierbantata.
Se trec prin el galustele fierte si se amesteca pt. a se prinde uniform pesmetul pe ele. Se
presara cu zahar pudra si scortisoara si se introduc la cuptor 10 minute.Se servesc cate 5-6
galuste de portie

Niciun comentariu: