duminică, 19 octombrie 2008

Gaspacho espresso

Ingrediente:
5 rosii mari si coapte, 1 castravete, 1 ardei verde, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 200 gr. miez de
paine uscata (pesmet intreg), 2 linguri de untdelemn fin, 2 linguri de otet de vin, sare, piper.
Mod de preparare:
Inmuiati feliile de pesmet (fara coaja) in apa si lasati-le sa se umfle cata vreme va ocupati de
legume. Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul felii, eliminand semintele. Opariti
rosiile, curatati-le de pielita si de seminte. Curatati castravetele, taiati-l in doua si scoateti-i si
lui semintele. Puneti toate legumele (cu exceptia unei rosii si a unui sfert din castravete)
impreuna cu painea stoarsa, uleiul si otetul, in vasul unui mixer. Puneti aparatul in functiune
pana obtineti un preparat omogen. Gustati de sare si de piper, si puneti vasul la rece doua ore.
Taiati rosia si castravetele pastrate in feliute subtiri. Serviti supa rece, presarata cu rosii si
castraveti. Cand serviti la masa, puteti pune in supa cateva cubulete de paine prajita in unt si
ierburi aromate dupa gust: busuioc, tarhon etc.
Specific: Italia

Niciun comentariu: