luni, 20 octombrie 2008

Gniochi (crochete de cartofi)

Timp de preparare: 1 h20 min
Ingrediente:
500 gr. de cartosi, 2 galbenusuri de ou, faina
Pentru sos: putin ulei de masline, rosii din bulion, condimente, parmezan
Mod de preparare:
Cartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg si se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se piseaza
bine. Se adauga 2 galbenusuri si faina cit cuprinde pentru a deveni o pasta. Se ia o mica parte
si se face un sul subtire. Se taie bucatele, se dau prin faina si se fac diferite forme rasucindu-se
pe razatoare sau pe furculita. Astfel se imprima diferite forme. Se pun in apa clocotita si se
fierb.Se servesc cu sos de rosii preparat astfel: se incinge uleiul, se adauga rosii din bulion
taiate marunt si se condimenteaza dupa gust. Deasupra, se presara parmezan ras.
Specific: Italia

Niciun comentariu: