duminică, 19 octombrie 2008

Gratare de porc pane cu parmezan

Ingrediente:
4 cotlete de porc batute usor cu ciocanul de lemn, 2 oua, 4 linguri (de supa) de Parmezan
(cascaval sarat) ras, 2 linguri (de supa) de pesmet alb, 4 linguri (de supa) de untdelemn, 8
frunze de busuioc, 1 lamaie, sare, piper.
Mod de preparare:
Se bat ouale ca pentru omleta intr-o farfurie adanca, se sareaza, se pipereaza. intr-o alta
farfurie adanca se amesteca pesmetul cu cascavalul ras. Se pune la incins untdelemnul intr-o
tigaie de teflon. Se trec cotletele mai intai prin ou, apoi prin amestecul de pesmet si branza. Se
prajesc pe fiecare parte cate 4-5 minute, la foc potrivit. Se aseaza gratarele pe farfurii si se
decoreaza cu feliute de lamaie si frunze de busuioc. Alaturi, se serveste fie o rosie taiata felii,
fie ardei capia copti.
Specific: Italia

Niciun comentariu: