vineri, 17 octombrie 2008

Hategane cu chimen sau rozmarin

Ingrediente:
cubulet de drojdie proaspata, 500 g faina, 1/2 lingurita zahar, 1 1/2 lingurita sare grunjoasa,
faina pentru tabla de framantat, 60 ml untdelemn de masline (sau altul fin), 1 lingura de
seminte de chimen sau o ramurica de rozmarin.
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia in 200 ml apa calduta. Se amesteca faina, zaharul si o lingurita de sare intro
ulcea. Se adauga drojdia si apa in care s-a inmuiat si se amesteca totul pana se obtine un
aluat uniform. Se pune intr-un loc cald, acoperit cu un stergar, vreme de patru ore. Se unge
planseta cu faina si se framanta viguros aluatul, apoi se imparte in opt si se intinde cu sucitorul
in forma de placintute. Se unge o tava de copt si se pun placintele in ea. Se apasa cu degetul
din loc in loc placintutele, si in gropite se picura untdelemn. Se presara cu sarea ramasa,
amestecata cu ace de rozmarin sau cu seminte de chimen usor pisate. Se lasa 20 de minute sa
se odihneasca in tava, apoi se baga in cuptorul incins si se lasa sa se coaca pana se rumenesc
(cam 30 de minute). Sunt grozave la bere sau langa orice fel de salata.

Niciun comentariu: