joi, 16 octombrie 2008

Iahnie de fasole cu afumatura

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
300 gr fasole, 2-3 linguri ulei, 1 ceapa, afumatura (cirnacior, kaiser, ciolan sau costita
afumata, la alegere), delikat, 3 linguri bulion
Mod de preparare:
Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa
aprox. 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat, se pune la fiert inca de la
inceput). Se taie ceapa solzisori, se caleste in ulei si cind fasolea e aproape fiarta, se adauga
ceapa, cu uleiul si cu bulionul. Dupa gust, delikat. Se fierbe pina ce fasolea e bine fiarta, dar
atentie: cind se amesteca in oala, sa nu se sfarime boabele.Se serveste presarata cu marar si
patrunjel.

Niciun comentariu: