miercuri, 29 octombrie 2008

Joffre tort

Ingrediente:
• 10 ouă(se pot pune şi 12 ouă)
• 400 g unt sau margarină
• 400 g zahăr
• 200 g cacao
• 2 – 3 linguri alcool aromat cu vanilie
• 10 –15 nuci + câteva linguri de zahăr pentru caramel
• 1 ceşcuţă cu lapte, 2 linguri făină
Mod de preparare:
Se bat bine la abur gălbenuşurile cu zahărul până când crema îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi cacao şi se bate totul cu telul până când crema devine lucioasă. Se dă la răcit. Se amestecă cu untul frecat spumă şi se împarte crema în trei părţi. Într-una din părţi se încorporează două linguri de făină şi albuşurile spumă şi se coace într-o cratiţă bine unsă.
Când acest blat s-a răcit,se taie în două şi se unge cu a doua parte de cremă amestecată cu alcool aromat cu vanilie.
Tortul astfel obţinut se îmbracă cu cea de a treia parte de cremă în care s-a încorporat nucile caramelizate (cine doreşte) răcite şi zdrobite.

Niciun comentariu: