luni, 20 octombrie 2008

Lasagna cu carne de pui

Timp de preparare: 2 h10 min
Ingrediente:
1 pachet lasagna (500 grame), doua cesti supa codenasata (foarte concentrata) de ciuperci, trei
cesti smintina foarte grasa, 200 grame brinza Parmezan, 150 gr. unt, 4 lingurite ulei masline,
jumatate ceapa mare taiata, 4 catei usturoi, taiati, 5 ciuperci mari taiate, 1,5 kg carne pui
prajita, taiata, sare si piper, dupa gust, 250 gr. brinza foarte moale sau smintina grasa, o mina
de spanac verde spalat si taiat, 500 grame brinza mozzarella
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf
de sare la foc, se pune pachetul de lasagna si se fierbe al dente, timp de 8 - 10 minute. Se
strecoara bine. Se amesteca supa de ciuperci cu smintina, brinza parmezan si unt. Se amesteca
pina se topeste untul complet si amestecul devine omogen. Intr-o cratita de marime medie se
incinge uleiul de masline. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pina ceapa capata o
culoare aurie. Se adauga ciupercile si usturoiul. Se calesc usor legumele si se scurg de ulei. Se
adauga si carnea de pui. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un vas mare se toarna sosul cu
brinza, paste lasagna, jumatate din brinza ricotta, se acopera cu spanac, se adauga jumatate din
compozitia cu pui si se toarna brinza mozzarela. Se pune iar lasagna, amestec cu pui, restul de
brinza ricotta, sos cu brinza Parmezan si unt, spanac, restul de pui si, la sfirsit, brinza
mozzarela, ultimul strat de lasagna si sos cu Parmezan. Se tine la cuptorul incins o ora pina
cind lasagna capata o culoare aurie-maronie si face bule. La sfirsit de adauga un strat de brinza
mozzarela si se mai tine putin la cuptor, pina capata o culoare aurie.
Specific: Italia

Niciun comentariu: